Hvordan holde på talentene?

Jeg får jevnlig spørsmål fra ledere, HR-medarbeidere, journalister og andre om hva man kan gjøre for å utvikle og holde på talentene i organisasjonen. Jeg fikk nylig en telefon fra journalist Karoline Johannessen Litland i E24. Hun lurte på: Hva kan man gjøre for å holde på ledertalentene i en organisasjon? Her er mine svar:…

Hva vil du jeg skal bidra med på dette møtet?

Flere undersøkelser viser at inntil halvparten av alle møter på jobben oppleves som lite effektive eller unødvendige.

Har du flyttet inn i postkassen?

Pling, pling! Du kjenner igjen lyden, ikke sant? Det er e-postene som strømmer inn mens du stadig lar deg avbryte for å sjekke den siste.

Analyse eller handling?

Det er et stort dilemma at det i kunnskapssamfunnet er overflod av nettopp kunnskap, som kan gjøre oss handlingslammet.

70% er godt nok!

Det sies at de dumme ikke lærer av erfaringer, at de smarte lærer av egne erfaringer – mens de kloke i tillegg lærer av andres erfaringer.

Slik får du JA til dine forespørsler

Hvis du har jobbet med salg så vet du at demonstrasjon er en viktig del av salgsprosessen. Kraften i å «vise frem» er sterk. I salg føles det helt naturlig å gjøre det.

Samarbeidsproblemer? Gi anerkjennelse!

Alle opplever fra tid til annen at samarbeidet med andre personer knirker. Hvis dårlige relasjoner vedvarer kan det også smitte over til å gjelde hele avdelinger eller organisasjoner.

3 teknikker for påvirkning

Vi påvirkes av folk rundt oss, og vi påvirker andre. Dette foregår bevisst og ubevisst. Hvordan kan du bruke påvirkningsprinsipper i ledelse? Her er tre konkrete teknikker

5 råd fra erfarne til yngre ledere

Etter å ha jobbet tett på ledere og ledergrupper i mange år, er det interessant å legge merke til et mulig mønster i hva erfarne ledere ønsker seg mer av hos sine yngre og talentfulle ledere.

Gjør du de rette tingene

Føler du noen ganger at du driver med ting som haster, men som kanskje ikke er så viktig? Mange opplever det slik, og noen klarer å gjøre noe med det.